Foto: ACN

(ACN) El diputat i vicesecretari de Coordinació Interna d’ERC, Lluís Salvadó, serà nomenat president del Port de Barcelona, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat a l’ACN fonts del govern. Salvadó substituirà Damià Calvet, membre de Junts, que va posar el càrrec a disposició del nou conseller de Territori, Juli Fernàndez, dies després que Junts abandonés l’executiu català.

Salvadó, pendent d’un judici per l’1-O

Fa poc més d’una setmana, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obrir judici oral contra Lluís Salvadó per presumpta malversació, prevaricació, desobediència i revelació de secrets, arran dels preparatius de l’1 d’octubre, ja que llavors era secretari d’Hisenda. El judici està pendent encara d’una data definitiva.

Sánchez hi haurà de donar el vistiplau

En l’actualitat, Salvadó és diputat al Parlament de Catalunya per la demarcació de Tarragona, un escó que haurà d’abandonar per assumir el càrrec de president del Port de Barcelona. La institució portuària és una empresa pública participada per la Generalitat, el Govern espanyol i els ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat. L’executiu de Pedro Sánchez serà, doncs, qui haurà de donar llum verda a aquest nomenament proposat per l’executiu de Pere Aragonès.