mercaderies port barcelona

(ACN) El port de Barcelona ha mogut 48,7 milions de tones durant els primers vuit mesos de l’any, xifra que suposa un increment del 9,9 % en el tràfic de mercaderies respecte a l’any anterior. Així ho ha publicat la infraestructura, que ha destacat que es tracta de xifres que ja superen en 2,35 milions de tones els registres prepandèmia.

En concret, entre gener i agost, el port de Barcelona ha mogut més de 2,4 milions de contenidors. Els intercanvis amb Corea del Sud i el Japó n’han estat els principals impulsors. En relació amb el tràfic de contenidors d’importació plens, la xifra representa un augment del 10,8 % en comparació amb l’any passat. En canvi, els contenidors d’exportació han caigut un 4,5 % a causa del descens dels enviaments a la Xina que, tot i baixar un 3,3 %, continua sent el primer soci comercial.

Rècord històric de tràfic de contenidors al Port de Barcelona el 2021
La instal·lació tanca l’exercici amb una beneficis de 38 milions d’euros, un 117 % més que el 2020, però per sota dels nivells prepandèmia

Auge del comerç de líquids inflamables

Per tipus de mercaderia, els líquids a granel han estat un dels motors de creixement de l’activitat del port de Barcelona durant els primers vuit mesos de l’any. En total, s’han transportat 10,4 milions de tones, un 35 % més que el 2021. Destaca l’augment del gas natural (+61,1 %) i la benzina (+143,4 %).

Pel que fa als sòlids a granel, en canvi, han sumat prop de 2,9 milions de tones, amb un descens del 3,3 %, pel retrocés de la fava de soja i del ciment i el clínquer. Ara bé, destaca el creixement de les potasses, que han pujat un 101,6 %.

2,5 milions de creueristes en vuit mesos

Pel que fa a creueristes, ha augmentat el percentatge que tenen la capital catalana com a port base respecte a aquells que només hi fan escala. Els tràfics continuen a l’alça i des de principi d’any s’acumulen 2,5 milions de persones.

El creixement es deu, sobretot, a la recuperació dels creuers, que han transportat 1,33 milions de persones. Una xifra, però, que encara no s’acosten a les dades prepandèmiques, quan van superar els dos milions de creueristes. Per contra, els passatgers de la línia regular han superat la xifra assolida durant el mateix període del 2019, xifrada en 1,12 milions.