(ACN/Redacció) El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, deixarà el càrrec “tan bon punt acabi” la Copa Amèrica a finals d’octubre tal com ha confirmat en una entrevista a Ser Catalunya. El dirigent d’ERC ha dit que serà “rellevat de les seves funcions” després de la finalització de l’esdeveniment perquè “no tenia sentit fer-ho abans i tampoc fer-ho després“.

L’anunci arriba pocs dies després que es publiqués que el líder d’ERC Oriol Junqueras havia demanat al cap de l’Executiu, Salvador Illa, que mantingués càrrecs del partit propers a ell, entre els quals el mateix Salvadó, que és un dels polítics més alineats amb la candidatura Militància decidim, que impulsa Junqueras.

Camí polític fins arribar a dirigir el Port

Salvadó era diputat i vicesecretari de coordinació interna d’ERC abans de ser nomenat president de l’autoritat portuària barcelonina. Prèviament, havia sigut secretari general adjunt de la formació entre 2011 i 2019. Al Port de Barcelona va substituir Damià Calvet, membre de Junts, que va posar a disposició del govern el càrrec després que el partit abandonés l’executiu.

És un dels polítics investigats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per presumpta malversació, prevaricació, desobediència i revelació de secrets, arran dels preparatius de l’1 d’octubre, ja que llavors era secretari d’Hisenda. El tribunal està pendent de resoldre la petició d’amnistia després de presentar una qüestió d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional i una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).