llistes electorals eleccions europees 2024 candidatures 9 juny

El BOE va publicar a mitjans del mes de maig les llistes electorals de les eleccions europees 2024. En les darreres setmanes, els partits han anat confeccionant les seves candidatures. De cara als comicis al Parlament Europeu, són 33 els partits que busquen ocupar un escó a la cambra a partir del 9 de juny. Quins són els 61 noms que formen part de cada llista per al 9-J? Aquí pots consultar les llistes electorals de les eleccions europees 2024, destacant les dels partits amb representació actualment al Parlament Europeu. També pots comprovar la resta de llistes i els candidats caps de llista.

Llistes electorals de les eleccions europees 2024: quina vols saber?

Llista del PSC

La llista del PSC a Catalunya té el nom de Partit dels Socialistes de Catalunya (a la resta de l’estat, es diu Partit Socialista Obrer Espanyol). L’encapçala la ministra per a la Transició Ecològica del Govern espanyol, Teresa Ribera. Al darrere hi ha Iratxe García Pérez, Javi López Fernández i Hana Jalloul Muro, els tres llocs següents d’una llista que tanca Raquel Castaño Peña.


Llista del PP

Dolors Montserrat repeteix com a cap de llista del PP. Anirà al davant de noms com María Carmen Crespo, Alma Lucía Ezcurra i Esteban González Pons. Tanca la llista l’independent Fernando Fernández-Savater.



Llista de Ciutadans

Jordi Cañas encapçala la llista electoral del partit taronja, al davant de l’independent Javier Nart. Ciutadans, que busca mantenir la presència al Parlament Europeu, ha confeccionat una llista de 61 noms que tanca Begoña Villacís.


Llista de Podem

L’exministra d’Igualtat Irene Montero és la cap de llista de la candidatura de Podem el 9-J. Isabel Serra la segueix com a número dos i Luis Jesús García Marín tanca la llista electoral al Parlament Europeu. El partit es presenta per separat de Sumar i els comuns, que s’han unit en una única llista.



Llista de Vox

Els primers noms de la llista de Vox són Jorge Buxadé, Hermann Leopold Tertsch i Juan Carlos Guirauta, que va ser membre de Cs. El número 61 de la llista l’ocupa Ignacio Garriga, que va ser candidat del partit d’ultradreta a les eleccions al Parlament de Catalunya el 12 de maig.


Llista d’ERC

Al conjunt de l’estat, la candidatura rep el nom d’Ara Repúbliques (ERC – EH Bildu -BCN – Ara Més), si bé per a Catalunya han escollit una denominació concreta: Esquerra Republicana de Catalunya – Ara Repúbliques. La independent Diana Riba Giner encapçala la llista, al davant del meteoròleg Tomàs Molina. Tanca la llista Natàlia Garriga.



Llista de Junts i Lliures per Europa

L’exconseller i eurodiputat actual Toni Comín és el cap de llista de Junts per al Parlament Europeu. La independent Neus Torbisco i Aleix Sarri són els números dos i tres de la candidatura del partit de Carles Puigdemont, amb el també exconseller Lluís Puig com a últim nom.


Llista de Comuns Sumar

Tal com ha passat en les darreres eleccions estatals, Sumar es presenta per separat de Podem. A Catalunya, el partit de Yolanda Díaz ha unit els comuns per a la seva candidatura. Així, Estrella Galán Pérez és la candidata de Sumar al conjunt d’Espanya, però a la llista específica per a Catalunya Jaume Asens és el primer nom, amb Júlia Miralles com a número dos.



Altres llistes electorals

Les europees són unes eleccions amb circumscripció única (la mateixa a tot Espanya). En total, hi ha 33 candidatures que concorreran als comicis al conjunt de l’estat.