Entre roses i llibres, els líders dels partits polítics de l’Ajuntament també han sortit als carrers de Barcelona en aquesta jornada de Sant Jordi 2024 a Barcelona. Un dels més matiners ha estat l’alcalde, Jaume Collboni, que ha participat en el tradicional esmorzar amb escriptors al Palau de la Virreina. Des d’allà ha celebrat que enguany es recuperi la Rambla de cap a peus com a eix central de Sant Jordi, amb un centenar de paradetes.

Collboni també ha fet una recomanació: ‘Fortuna’, d’Hernán Díaz, “com a expressió de la contradicció del temps que vivim i les conseqüències d’un capitalisme salvatge que ho devora tot”. Ell no ha estat l’únic que ha recomanat un llibre; també ho ha fet Xavier Trias (TriasxBCN), que precisament ha signat exemplars del seu ‘Xavier Trias. En conclusió’: “L’hi regalaria a Collboni perquè entengui que només amb governs forts les coses van bé“.

En canvi, la líder d’ERC a l’Ajuntament, Elisenda Alamany, compraria un llibre a Trias: “La biografia de Josep Pla, perquè és història del nostre país, tinc una bona relació amb Trias i sempre he dit que és un senyor“. Ella també ha signat exemplars del seu llibre ‘La política que vindrà’.

La precampanya del 12-M es cola a Sant Jordi

Des de la superilla literària (que es va estrenar al mandat anterior, d’Ada Colau), Pau Gonzàlez, de BComú, ha celebrat que “es consolidi un model de restricció del trànsit per garantir la cultura a l’abast de tothom“. Ho ha dit al costat de la candidata dels comuns el 12-M i ell no ha estat l’únic que ha fet precampanya per a les eleccions catalanes. Daniel Sirera (PP) ha repartit roses amb la cúpula del seu partit i ha fet una recomanació: “Regalaria qualsevol llibre d’Eduardo Mendoza, que parli de Barcelona, a tots els regidors”.

Qui també s’ha deixat veure acompanyant el candidat del seu partit el 12-M és el líder de Vox a l’Ajuntament, Gonzalo de Oro. A banda de reivindicar la diada com “una festa per a tothom”, ha dit que compraria a tots els regidors del consistori ‘El nacionalismo es el mal’, de Pau Guix, per explicar que “Barcelona és una ciutat plural que ha de tornar a ser de tots els barcelonins, no només dels nacionalistes”.