Amb aquesta fotografia de família s'ha donat per constituïda la comissió institucional de la candidatura olímpica. Hi eren tots, la Generalitat, les diputacions, alcaldes del Pirineu i representants del sector econòmic. D'aquesta manera s'ha volgut escenificar la unitat i les primeres passes de la candidatura Barcelona-Pirineus. La comissió ha aprovat l'organigrama, però també la creació d'una fundació privada que s'encarregarà d'aglutinar suport social i econòmic al voltant de la candidatura. De diners encara se'n parla poc, tampoc l'oficina tècnica té assignat encara un pressupost. Hereu diu que no vol grans infraestructures que confia més en el talent. L'alcalde diu que aquest és un projecte guanyador i el responsable de la candidatura afegeix que serà sostenible, medi ambientalment i econòmicament.

Òscar Grau, nascut a Sabadell el 1964, és llicenciat en ciències empresarials per ESADE i màster en direcció d’empresa. Després de retirar-se de l’esport d’elit, el 1995, ha estat gerent de la Federació Catalana d’Handbol i de la Federació Catalana de Vela. Actualment, dirigeix les filials d’Agrupació Mútua que gestionen instal·lacions esportives i de salut.

La Comissió de Seguiment Institucional s’ha reunit avui per primer cop. Està formada pels ajuntaments de Barcelona, Lleida, la Seu d’Urgell i altres municipis pirinencs, a més de la Generalitat, les diputacions de Barcelona, Girona i Lleida i també representants dels sectors esportiu i econòmic. La representació de l’Ajuntament de Barcelona l’encapçala el comissionat de l’alcalde, Enric Truñó.