Aquesta tarda el consell executiu del Consorci del Palau de la Música s’ha reunit en sessió extraordinària. La trobada tenia molt d’interès, sobretot després dels retrets que la setmana passada es van intercanviar les tres administracions que hi estan representades. L’Ajuntament i el Ministeri de Cultura van acusar la Generalitat d’actuar per lliure. El govern català va decidir no demanar la imputació de ningú pel suposat pagament de comissions il·legals de Ferrovial a Convergència Democràtica a través del Palau.

No ha trascendit l’explicació que han donat els serveis jurídics de la Generalitat als representants municipals i del Ministeri. El que sí que sembla clar és que, a partir d’ara, les tres administracions es coordinaran millor. És a dir, que s’ho consultaran tot abans de prendre cap decisió que afecti el procés judicial. Segons el comunicat del Palau de la Música, “els respectius serveis jurídics valoraran conjuntament les accions i procediments que calgui emprendre per a la defensa dels interessos del Consorci”, tot i que la defensa “és exercida pel Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya”.

No queda clar si tot plegat a partir d’ara té efectes retroactius i es replantejaran la qüestió de la petició d’imputació dels dirigents convergents. El procés judicial encara ho permet.