La investigació parteix d'un informe que va fer l'Agència Tributària. Els seus pèrits van detectar el pagament de suposades comissions il·legals de Ferrovial cap a Convergència Democràtrica. El partit nacionalista, a canvi, els hauria adjudicat obres públiques. I per no generar sospites, els diners es van fer passar pel Palau de la Música. Així s'haurien desviat uns 12 milions d'euros. El jutge considera que hi ha indicis delictius i per poder-ho investigar millor, ha separat aquesta part de la resta del cas Millet. Ara bé, no ha imputat cap delicte a ningú. Només ha demanat a les acusacions que concretin el llistat de persones que volen citar a declarar. Juli Solaz ha aprofitat la interlocutòria per estirar les orelles al Consorci del Palau de la Música. Dins d'aquesta entitat hi estan representades la Generalitat, l'Ajuntament i l'Estat. En les darreres setamanes ha anat canviant d'opinió sobre què s'havia de fer amb el cas. Primer es va sumar a les tesis de la fiscalia i va demanar la imputació d'Àngel Colom i de l'extresorer de Convergència Democràtica, Daniel Osàcar. Però després de les eleccions catalanes, ha fet marxa enrere i ja no assenyala a ningú. El jutge critica aquesta desorientació, que a parer seu obeeix a motius que no tenen res a veure amb l'àmbit jurídic. En qualsevol cas, la decisió que avui ha pres Solaz permetrà agilitzar, i molt, una de les potes del procés. La instrucció del cas Millet està gairebé acabada. Només queden per tancar uns serells, com per exemple un informe que han de presentar els pèrits d'Hisenda. Un cop ho hagin fet, les parts hauran de dir, quants anys de presó demanaran per a l'expresident del Palau de la Música i la seva mà dreta. I després, tots dos ja es podrien seure a la banqueta dels acusats.

La decisió l’ha presa el jutge Juli solaz poc abans de ser traslladat a l’Audiència de Barcelona. Solaz vol que s’investiguin els 12 milions d’euros que l’empresa constructora Ferrovial va donar al Palau de la Música en concepte de patrocini. Uns diners que sospita que haurien format part de comissions a canvi de l’adjudicació d’obra pública a l’empresa durant els governs de Jordi Pujol.

En la interlocutòria que avui el jutge ha enviat a les parts, Solaz els demana que clarifiquin a qui volen imputar algun delicte en la causa. En aquest sentit, el jutge critica al Consorci del Palau de la Música pel  canvi d’opinió respecte a les imputacions. En el text, el jutge considera evident que existeix una “completa desorientació” que “en res no faciliten la investigació”. Afegeix que aquests canvis de criteri responen a motius “completament aliens a l’ambit jurídic processal”.