Forn ha destacat que la jornada de vaga va estar marcada per la normalitat. “Barcelona s’ha sabut expressar de forma majoritària de manera madura i responsable”. El primer tinent d’alcalde ha fet balanç de l’aturada i dels incidents que es va produir i ha remarcat que les mesures preventives, com ara la retirada de contenidors, han tingut resultats positius: “S’han cremat 100 contenidors, 200 menys que en la vaga del 29-M”. El Servei d’Emergències Mèdiques va fer 29 assistències i els Bombers van realitzar 103 intervencions.

Respecte a la participació ciutadana a la manifestació, Forn ha afegit que els polítics han d’escoltar les reivindicacions que ahir es van fer al carrer. “Som conscients que molta gent ho està passant malament per culpa de la crisi econòmica i ahir es va expressar de forma molt clara”. El primer tinent d’alcalde diu que l’Ajuntament té clara aquesta resposta: “reforçar les polítiques socials destinant-hi més recursos perquè Barcelona ha de ser el motor de cohesió del país i també el de la sortida de la crisi”.

Per acabar, Forn també ha agraït l’actitud dels comerciants de la ciutat, que “van demostrar sentit comú i seny i van ajudar que la vaga es desenvolupés sense incidents ni provocacions”.