JOAN CARLES GARCIA CAÑIZARES, president de la Junta de Portaveusde la Diputació de Barcelona "Evidentment convocarem una propera Junta de Portaveus quan hi hagi més notícies, i prendrem les decisions que siguin necessàries en aquests moments hauríem de tenir en compte la presumpció d'innocència i saber que confiem que acabin sortint sense aquest càrrec."

La decisió tindrà efectes immediats. Així ho ha afirmat el portaveu de CiU, Joan Carles Garcia Cañizares, que ha destacat que aquesta qüestió ha aixecat polseguera, però ja queda “definitivament tancada”.

Les “motxilles” eren un complement a la nòmina mensual durant 10 anys que havia aprovat la Presidència de la Diputació, una decisió que, segons la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, hauria d’haver assumit el Ple. El dictamen aprovat declara nul el decret de la Presidència del 20 d’abril de 2004, parcialment modificat per un decret en què es parlava sobre aquests complements. El portaveu de CiU, Joan Carles Garcia Cañizares, ha recordat el dictamen sobre aquesta qüestió que la comissió va elaborar a instàncies de la corporació i segons el qual no són il·legals, però l’acord al qual van arribar els presidents d’aquest ens s’hauria d’haver tractat en el ple, una exposició que mai no es va realitzar.

La Diputació suspèn la ratificació del seu número dos

També avui, la Diputació de Barcelona ha acordat suspendre el nomenament del seu número dos, Josep Tous. La Junta de Portaveus ha decidit per unanimitat retirar aquest punt de l’odre del dia mentre no s’aclareixi si està implicat en una presumpta trama de concessions d’estacions d’ITV derivada del cas Campió.

La Junta de Portaveus s’ha reunit abans del ple, a petició d’Esquerra Republicana, de forma extraordinària per aparcar la ratificació de Josep Tous com a coordinador general de l’ens, a la pràctica el número dos de la Diputació. Consideren que abans de ratificar-lo s’ha d’aclarir si està implicat en la trama corrupta. De moment, Tous segueix detingut.

A l’entrada de la Junta de Portaveus, Jordi Portabella ha dit que li sembla convenient deixar la ratificació en suspens. Un posicionament compartit per Alberto Villagrassa. El portaveu del Partit Popular ha avançat que votarà a favor de retirar la ratificació.

Aquest és el segon escàndol de corrupció que afecta la Diputació en dos mesos. Josep Tous va ser nomenat fa poc més de dues setmanes com a coordinador general de la Diputació de Barcelona en substitució de Josep Maria Matas, cessat el 24 de febrer per una altra trama corrupta. La fiscalia l’investiga per una presumpta malversació de fons públics quan era secretari general de l’Associació Catalana de Municipis. Matas hauria facturat amb la seva empresa 900.000 euros a l’ACM.