El Grup Municipal de Junts per Catalunya ha mostrat el seu suport als veïns i comerciants del carrer del Comte d’Urgell, afectats per les obres de prolongació de l’L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat. Ho ha fet amb una penjada de cartells, durant aquest matí de divendres, en què reclama que s’instal·lin càmeres als passadissos de l’obra, es millori la il·luminació i s’augmenti la presència policial a la zona al llarg del dia.

El president del districte de l’Eixample, Joan Rodríguez, ha participat en l’encartellada al tram d’Urgell situat entre els carrers de la Diputació i d’Aragó. En aquest punt, veïns i comerciants conviuen des de fa unes setmanes amb una tanca de sis metres d’alçària que deixa un pas per la vorera de menys de dos metres al cantó Llobregat de la via.

Segons Joan Rodríguez, aquesta situació “demostra la manca general de previsió que té el govern actual en aquests casos” i, per això, reclamen mesures per alleugerir les molèsties de les obres. També demanen que augmenti la neteja i la recollida de brossa en el tram afectat i s’estableixi un contacte regular entre administració i comerciants i veïns. En el cas dels comerços, Junts aposta per compensar-los amb una bonificació de les taxes mentre durin els treballs i fent campanyes de promoció.

Agents cívics i rètols indicatius

Des que es va instal·lar la tanca per limitar la zona d’obres, agents cívics de l’Ajuntament s’encarreguen d’advertir les persones que es desplacen en bicicleta o patí que han d’abaixar-se del vehicle per passar pel passadís de dos metres. A més, la Generalitat acaba d’instal·lar uns cartells a la tanca amb el títol “El comerç està obert durant les obres”, que fa referència a la vintena de botigues que hi ha al tram afectat.