El Jovent Republicà d’ERC ha protestat aquest diumenge al matí a la plaça de Sant Jaume perquè assegura que les polítiques per als joves “han brillat per la seva absència” en el darrer mandat d’Ada Colau i Jaume Collboni. “Després de vuit anys, que hi havia una promesa de canvi, Barcelona segueix sent una ciutat on no podem viure“, ha assegurat als micròfons de betevé la portaveu de l’organització juvenil independentista, Andrea Urbano.

Puzle per reivindicar més polítiques juvenils

A tall reivindicatiu han estès un trencaclosques a terra, davant l’Ajuntament, i han organitzat diversos jocs i debats. El regidor d’ERC a l’Ajuntament, Max Zañartu, que també ha participat en la protesta, ha dit que que el govern municipal de coalició entre comuns i socialistes ha suposat perdre quatre anys en matèria de polítiques juvenils. Entre altres coses, han trobat a faltar subvencions i assessorament en habitatge i treball.

No s’han aprofitat les majories ni les oportunitats per desenvolupar polítiques de joventut, no ha sigut una prioritat per al govern municipal”
Max Zañartu, regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona.

Urbano també ha lamentat que els joves tampoc no poden “pràcticament socialitzar a Barcelona”, perquè, assegura, l’oci “està molt mercantilitzat”. Segons Urbano, és “un repte per a la ciutat”.