El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha instat el govern municipal a enderrocar Can Vies per fer-hi una rampa transitable, que ha de connectar el carrer dels Jocs Florals amb el calaix que cobreix les vies de Sants, tal com preveu el Pla General Metropolità (PGM). Bou ha dit des del mateix Can Vies que “això sembla una ciutat bombardejada”, coincidint que fa 24 anys que la finca es va ocupar i que en fa set dels aldarulls que es van viure quan s’anava a desallotjar.

En aquest sentit, Bou ha demanat que “girem full del que va passar fa set anys” per “tirar endavant”. Per això, el popular ha reclamat que si els ocupants de Can Vies “estan fent temes socials, donem-hi suport però no d’aquesta manera”. Bou ha lamentat que “a Colau li sembla que tot això és una lluita social fantàstica”, fet pel qual considera que li “tremolen les cames” a l’hora d’executar el desallotjament de Can Vies. El PP ja va fer la mateixa petició ara fa dos anys.

“Si acabem amb 800 pisos, serà un miracle”

Des de Can Vies, Bou també ha afegit que “el que ha de fer l’Ajuntament és construir habitatge”, el mateix dia que Colau ha presentat les promocions públiques que té en marxa Barcelona. “Si acabem [el mandat] amb 800 pisos construïts, serà un miracle això”, ha sentenciat Bou. En aquest sentit, el popular ha avisat que “es poden fer i que tenim solars suficients” a la ciutat, alhora que ha recordat que darrere de Can Vies s’hi han de fer dos blocs per reallotjar una quarantena de famílies del carrer de Burgos.