Pujol ha explicat al programa el Secret de Catalunya Ràdio que ha votat aquest dijous al matí, després de reiterar que  ja no li queden arguments per rebatre la independència de Catalunya. Pujol havia exposat públicament aquesta setmana a la seva conferència “Residuals o independents? O alguna altra solució?” que es quedava sense arguments per rebatre els partidaris de la independència. Pujol va dir que això li suposa reconèixer que  ha de “revisar” els seus plantejaments polítics de tota la vida.

Satisfacció a Barcelona Decideix

La plataforma organitzadora de la consulta ha celebrat en un  comunicat la votació de Pujol, que interpreta com un gest que constata “la normalitat democràtica i participativa” que  vol inspirar la consulta del 10-A.  Barcelona Decideix ha destacat que l’expresident ha participat a la consulta a través del vot anticipat, un mecanisme que fa temps que ja fa temps que funciona a la ciutat.

Crítiques d’Unió

La vicepresidenta d’Unió Marta Llorens ha afirmat avui que, si Jordi Pujol hagués defensat des de sempre les tesis independentistes que avui sosté, “no hauria arribat a ser president de la Generalitat”, per falta de suport popular, i “Catalunya hauria perdut el millor president de la seva història”.  La dirigent democristiana sosté que CiU  hauria estat “marginal” amb un projecte independentista: “El nacionalisme que ell ha representat durant tants anys ha estat hegemònic a Catalunya perquè ha sabut connectar amb el sentir de la immensa majoria de catalans. Avui no hem d’abandonar aquesta via. Demostraríem tenir molt poc seny si ara sortíssim a defensar plantejaments minoritaris, situant la independència com a únic camí d’avanç nacional”, ha dit. Foto: 3cat24