JOAN HERRERA, secretari general d'ICV "Òbviament haurem de triar la millor llista que faci entendre que en aquest país no hem de girar a la dreta, no hem de girar cap a la retallada de drets sinó que hem d'apostar per l'ampliació de drets. Que no hem de tenir menyspreu cap al Medi Ambient sinó que hem de situar-lo com una oportunitat per generar ocupació i avançar-nos a les properes crisis: l'energètica, la del canvi climàtic, les crisis que vindran. I estic segur que en aquest context de retallades socials, la gent d'Iniciativa s'identificarà amb molta gent d'esquerres que no es resigna i no es vol resignar".

L’actual president del grup parlamentari, Jaume Bosch, i la vicepresidente i portaveu del partit i diputada al Parlament, Laia Ortiz, ocupen el tercer i quart lloc, respectivament. Els segueixen la diputada Laura Massana, l’exconseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, i en setè lloc, Josep Vendrell.

Els caps de llista per Tarragona, Lleida i  Girona són Hortènsia Pla, Francesc Pané i el secretari general  d’Interior, Joan Boada, respectivament.

La llista definitiva haurà d’incloure també els candidats de la formació EUiA i, en aquest cas, el seu coordinador general, Jordi Miralles, podria ocupar el tercer lloc. Actualment, la coalició ICV-EUiA compta amb 12 diputats al Parlament de Catalunya (nou per Barcelona i tres per cadascuna de les circumscripcions restants).