Foto: Jordi Borràs (ACN)

El tinent d’alcaldia de Turisme, Jordi Valls, ha condemnat “les accions que van passar dissabte”, amb relació als trets amb pistoles d’aigua a turistes i els precintaments de bars i hotels que es van fer durant la manifestació contra la massificació turística, aquest dissabte, que va recórrer carrers del Gòtic i de la Barceloneta. Valls ho ha dit a través de l’antic Twitter, com a resposta a una notícia de la BBC que s’ha fet ressò de la protesta de Barcelona.

A través de dos missatges més a la xarxa social, Jordi Valls també ha assegurat que “protestar contra el turisme massiu ha de ser compatible amb el respecte als qui visiten la nostra ciutat”, que el turisme “és un sector important” per a Barcelona i que l’Ajuntament està impulsant “mesures pioneres” per gestionar-lo. Segons la Guàrdia Urbana, unes 2.800 persones van participar en la marxa d’aquest dissabte, convocada per més de 140 entitats.

Bonet també condemna “les agressions”

La tinenta d’alcaldia d’alcaldia d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Laia Bonet, també ha condemnat “les agressions i accions que van més enllà de la manifestació” i creu que “no es pot fer una altra cosa”. Ara bé, Bonet ha afirmat que l’Ajuntament sap “que hem tocat sostre amb el turisme” i que ara els esforços se centren “en gestionar-ho bé”.