Les accions dels participants en la protesta de dissabte contra el turisme massiu a Barcelona han tingut un gran ressò internacional, tant a la premsa estrangera com a les xarxes socials. Un “reel” del perfil d’Instagram de @bbcnews acumulava aquest dilluns a la tarda més de 260.000 “m’agrada” i 26.000 comentaris. Canals de televisió com la CNN, la CBS i Sky News i diaris com ‘The Telegraph’, ‘The Sun’ i ‘The Independent’ també han compartit les imatges dels manifestants ruixant els turistes amb pistoles d’aigua.

“Els manifestants antiturisme disparen als visitants amb pistoles d’aigua”, “Assetgen turistes a Barcelona” i, fins i tot, “Pànic turístic” han estat alguns dels titulars que han utilitzat els mitjans, principalment anglosaxons.

El regidor Jordi Valls condemna les accions contra els turistes

Les reaccions no s’han fet esperar i una de les més destacades ha estat la del regidor de Turisme, Jordi Valls, que ha escrit un fil a X en què ha reclamat que “protestar contra el turisme ha de ser compatible amb el respecte cap a aquells que visiten Barcelona”. Valls, que ha condemnat les accions de dissabte, ha afirmat que el debat del turisme “és global i complex” i que l’Ajuntament està promovent “mesures pioneres per millorar-ne el retorn social”.

Una protesta per l’encariment dels habitatges

La manifestació, que va reunir 140 entitats i entre 2.800 persones —segons la Guàrdia Urbana— i 20.000 —segons l’organització— sota el lema “Prou! Posem límits al turisme”, va tenir escenes de tensió quan els manifestants van precintar i empaperar diversos hotels i terrasses d’establiments de restauració on hi havia turistes. Alguns, a més, es van encarar amb els turistes i els van llançar aigua i objectes.