L’Ajuntament de Barcelona ha comparegut aquest dijous per valorar la vaga de neteja a Barcelona convocada pel sindicat UGT i a la qual s’han sumat després CCOO i la CGT. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz; el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, han atès els mitjans de comunicació abans de l’aturada prevista de sis dies, que posarà en risc la neteja a la ciutat després del Sant Jordi 2022.
Durant la compareixença la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, ha demanat “el màxim esforç” per tal de poder arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga de neteja, prevista del 24 al 29 d’abril. “És la millor opció per a tothom”, ha assegurat.
L’Ajuntament de Barcelona recomana “reduir al màxim” els residus
En el cas que no s’aconsegueixi arribar a una entesa, el consistori ha recomanat a la ciutadania “reduir al màxim els residus” mentre duri la vaga del servei de neteja i seguir apostant pel reciclatge. L’Ajuntament ha admès que no es podrà garantir la neteja de la ciutat malgrat els serveis mínims decretats per la Generalitat. De fet, els sindicats convocants ja han avisat que l’aturada comportarà l’acumulació de deixalles i brutícia als carrers.
4.000 treballadors cridats a la vaga de neteja a Barcelona
La vaga de neteja a Barcelona va ser convocada inicialment pel sindicat UGT, amb l’objectiu de denunciar la congelació de salaris des del 2018. Dies més tard, després de la manca d’acord entre els representants dels treballadors i les empreses, aquest sindicat ha anunciat que manté l’aturada i CCOO i CGT s’hi han sumat després.
La vaga posarà en risc la neteja a Barcelona després de Sant Jordi, amb la possibilitat que la setmana del 25 d’abril comenci amb bosses d’escombraries sense recollir als carrers. Sobre això, la CGT alerta que la vaga de neteja provocarà el “caos” a la ciutat.