La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona ja ha autoritzat que es mantinguin el 90 % de les terrasses ampliades en calçada al districte de les Corts. En paral·lel, els tècnics municipals també han donat el vistiplau perquè segueixin el 80 % de les terrasses en calçada a Sants-Montjuïc i el 70 % tant a Sarrià – Sant Gervasi com a Horta-Guinardó. “I encara no hem acabat, són xifres provisionals”, ha dit Sanz en la Comissió d’Urbanisme d’aquest juliol.

Les paraules de la tinenta d’alcalde arriben de ple en el moment que l’Ajuntament està estudiant les peticions per mantenir les ampliacions de terrasses per la covid i dies després que el Gremi de Restauració denunciés que el 99 % de les sol·licituds de Ciutat Vella han estat denegades. “No fem denegacions perquè sí”, ha sentenciat Sanz, qui ha recordat que el nombre màxim de taules per cada bar el marca l’ordenança de terrasses, vigent des d’abans de la pandèmia.

En aquest sentit, ha afegit que quatre de cada cinc denegacions corresponen a ampliacions de terrasses que ja funcionaven anteriorment. Sanz ho ha explicat com a resposta a una proposta del PP a la Comissió d’Urbanisme, que volia instar el govern municipal a revisar les sol·licituds denegades. La proposta ha estat rebutjada amb el no del govern (BComú i el PSC) i ERC, l’abstenció de Junts i Cs i el vot a favor del mateix PP, Valents i la regidora no adscrita.