mural olimpic metro jaume i

El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha avisat que és complicat recuperar i conservar els murals publicitaris que es van trobar a l’estació del metro de Jaume I: “S’estan estudiant, però és molt possible que no es puguin retirar perquè la humitat ja ha malmès el paper”. En concret, es van trobar algunes publicitats antigues, la més destacada de les quals una de rubricada per América Sánchez sobre la candidatura olímpica de Barcelona 92. El mural és d’abans del 1896.

Martí ho ha dit durant la Comissió de Drets Socials d’aquest mes de juliol, en què ERC ha demanat la catalogació del mural preolímpic. El tinent d’alcalde ha respost que “els cartells ja estan protegits i documentats”, alhora que ha dit que els que es van quedar al descobert a Jaume I “no són els originals i estan molt afectats”. Tot i això, tècnics de l’Ajuntament de Barcelona segueixen estudiant els murals.

A vegades la història es manifesta i cal capturar-la, altres vegades ha d’acabar destruïda. La ciutat és tradició i canvi
Jordi Martí, tinent d’alcalde de Cultura