Segons el primer tinent d’alcalde, la mostra tenia l’objectiu de trencar el silenci sobre la impunitat del franquisme, ja que no s’havia realitzat mai a Catalunya però tampoc a l’estat espanyol. Amb tres dies, l’exposició ja té un rècord de 2.000 visites i des del govern pretenen que la ciutadania continuï visitant la mostra, ja que creuen que és un debat molt necessari malgrat les ferides obertes de la Transició.

Des del govern també s’ha afirmat que els fets produïts envers l’estàtua eqüestre de Franco no estaven previstos entre els objectius de la mostra, de manera que creuen que no han aconseguit explicar-ne, d’una manera clara, el sentit real. Durant els tres dies que fa des que s’ha inaugurat, Pisarello ha afirmat que s’ha intentat millorar la senyalització per vincular les estàtues amb el que hi havia dins El Born Centre de Cultura i Memòria, però no s’ha aconseguit. En aquest sentit, ha afirmat que haurien hagut de dialogar més amb les veus antifranquistes del país per tal “d’anar a la una” en l’exposició.

A hores d’ara, l’estàtua de Franco ja es troba als magatzems de la Zona Franca i es procedirà durant aquest divendres al matí a retirar també l’estàtua de ‘La Victòria’. Des del comissionat ja s’ha plantejat la possibilitat d’incorporar a la mostra totes les accions que s’han anat succeint durant la primera setmana d’exposició de les estàtues a l’exterior, ja que formen part de la comprensió que la societat fa del moment històric. El govern, mentrestant, continua en espera de conèixer a través dels serveis tècnics els danys a l’estàtua eqüestre.