ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ni repúbliques, ni franquismes, ni memòries històriques, ni amnèsies selectives. El que volem és present i futur. I aquest indret és la plaça del rei Joan Carles I. I el rei és garant de llibertat, de democràcia i de convivència al nostre país i es mereix una plaça a l'altura d'aquesta trajectòria".

El president popular proposarà formalment aquesta petició a la comissió pertinent i espera arribar a un concens que es materialitzi amb la reforma del passeig de Gràcia. Fernández Díaz ha afirmat que el rei es mereix un monument en aquest indret ja que és “garant de llibertat, democràcia i convivència”. De fet, la plaça que es deriva d’aquesta cruïlla de carrers, on diumenge es va retirar l’estàtua de la Victòria, duu el nom de Joan Carles I.

Sobre la celebració de les eleccions primàries al PSC, el líder municipal ha dit que els socialistes han deixat la ciutat sense govern ni alcalde. Fernández Díaz ha qualificat de “cortina de fum” les primàries i ha recordat a Jordi Hereu que la preocupació principal que ha de tenir ha de ser Barcelona.