En la primera votació, Núria de Gispert ha estat escollida presidenta de la cambra per majoria. S’han comptat 77 vots a favor, 53 en blanc, 1 nul i 4 per Antoni Strubell. De Gispert serà la primera dona que ostenti el càrrec.

Després s’han votat les vicepresidències. Lluís Corominas de CiU ha estat escollit vicepresident primer amb 65 vots i Higini Clotas de PSC serà vicepresident segon amb 37. Respecte a les secretaries, Jordi Cornet del PP -amb 31 vots- serà el secretari primer, Montserrat Tura del PSC -amb 28 vots- la segona, Josep Rull de CiU -amb 26 vots- la tercera i Dolors Batalla de CiU -amb 25 vots- la quarta. ERC i ICV han quedat fora.

En el seu primer discurs com a presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha agraït “l’honor i la confiança” que ha rebut. També ha dedicat unes paraules a “les dones de Catalunya” per dir que ara les dones tenen més drets, però encara cal seguir lluitant i trencar “el sostre de vidre per aconseguir la veritable igualtat.” Ha afegit que serà una “presidenta de tots”, propera i accessible.