cartells contra Maragall

(ACN) ERC hauria pagat fins a 50.000 euros pel silenci dels joves que van enganxar els cartells contra els Maragall per l’Alzheimer, segons ha avançat aquest dissabte ‘La Vanguardia’, que ha tingut accés a la investigació duta a terme per la Unitat Central d’Odi i Discriminació dels Mossos d’Esquadra. Els tres veïns d’Igualada haurien cobrat factures falses a través d’una empresa de màrqueting vinculada a Esquerra.

Tot i això, aquest mteix dissabte ERC ha negat “cap pagament per silenciar” els joves. A més, la investigació es va arxivar sense trobar els dirigents que van ordenar els pagaments.

Diners i un mòbil d’alta gamma

Els tres joves havien estat identificats pels Mossos d’Esquadra en el marc de la investigació d’ofici per presumpte delicte d’odi. Se’ls havia captat a través d’una càmera de seguretat i Pau J. va ser identificat l’1 d’abril del 2023 per una patrulla que va anar a un aldarull en un local del Port Olímpic, on va assegurar que era un dels joves que havia penjat els cartells vexatoris contra els Maragall. Pau J. es va presentar voluntàriament a la comissaria d’Igualada i va declarar que Gerard F. va contactar amb ell i el seu amic Gerard O. per oferir-los 300 euros a cadascun per penjar quatre cartells a Barcelona a demanda “d’un polític d’ERC”.

Aquest “polític d’ERC” també hauria donat un telèfon mòbil d’alta gamma al jove intermediari, Gerard F., per comunicar-se i en transcendir la identitat dels joves els hauria donat 3.000 euros més perquè estiguessin “tranquils i callats”. Quan els tres joves van ser citats com a investigats, es van presentar amb la mateixa advocada, Esther Palmes, que, segons els acusats, l’hauria contractat i pagat també ERC. Davant del jutge, Gerard F. va declarar que l’acció havia estat encarregada per un vell conegut d’Igualada, sense més detalls, i temps després Pau J. va tornar a comparèixer voluntàriament davant dels Mossos a les Corts per comunicar que l’encàrrec l’havia fet un “dirigent d’ERC”.

No se sap qui va ordenar els pagaments

La policia va arribar a identificar que el mòbil l’havia comprat i regalat Víctor L. G., veí d’Igualada i vinculat a ERC de Jorba i d’Òdena. Davant del jutge, va admetre haver regalat l’iPhone 13 al seu amic, però no va voler donar més explicacions. A la instrucció judicial no apareix el nom de cap dirigent d’ERC que ordenés els pagaments als joves o estigués al corrent de l’encàrrec de penjar els cartells.