El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha avançat aquesta postura en un dinar-col·loqui a l’Ateneu Barcelonès, dins del cicle Tribuna Ateneu. BTV ha pogut saber que almenys dues entitats, una de Gràcia i una altra de Sants, s’han adreçat a la plataforma Dret a Decidir per promoure la celebració de la consulta a la ciutat.

Mentrestant, els municipis de la comarca d’Osona podrien ser els primers a seguir el d’Arenys de Munt per votar sobre la independència. La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament de Berga que compta amb el suport d’ERC i de CiU, partit que hi governa. També ho estan estudiant altres localitats de la comarca d’Osona, que es plantegen fer la consulta al 13 de desembre.

Davant la volada que ha pres el procés iniciat a Arenys de Munt diumenge passat, el consell assessor municipal d’ERC també ha preparat una moció model perquè els seus grups municipals als ajuntaments catalans la celebració d’aquestes consultes sobiranistes. Esquerra Republicana canalitza aquest suport a través de la plataforma Decidim.cat.