Els dos rotatius assenyalen que Junts pel Sí estaria prop dels 68 escons que atorguen la majoria absoluta, una xifra que l’independentisme superaria amb escreix amb la suma de la CUP. L’enquesta d”El País’ és qui dona uns resultats més favorables per a aquestes formacions: entre 66 i 67 diputats per a JPS i entre 10 i 11 per a la CUP. Unes dades que ‘La Vanguardia’ redueix a entre 63 i 65 escons per a la coalició de CiU i PP i que fixa en 8 en el cas de la CUP.

Per la seva banda, Ciutadans es convertiria en segona força al Parlament i la primera contrària a l’independentisme. El sondeig de ‘La Vanguardia’ li adjudica entre 20 i 21 diputats, nombre que ‘El País’ disminueix a 19. La seguiria la proposta de Catalunya Sí que es Pot, que aconseguiria entre 13 i 15 escons segons ‘La Vanguardia’ i 14 segons ‘El País’. Per a aquest diari això suposaria un empat amb el PSC.

Els socialistes es quedarien amb entre 12 i 14 diputats segons ‘La Vanguardia’, pràcticament igual que el PP, que només n’obtindria 10 segons ‘El País’. En aquest escenari cal tenir en compte els prop de 600.000 indecisos que, segons els analistes, podrien ser determinants per nodrir, precisament, socialistes i populars.

Finalment, ‘El País’ no assegura l’entrada d’Unió Democràtica de Catalunya com a força autònoma al Parlament, a qui atribueix en el millor dels casos 2 diputats. Aquesta xifra la dóna per feta i l’augmenta a 3 el sondeig de ‘La Vanguardia’.

Aquestes són de les últimes enquestes que es publiquen abans de les eleccions, ja que la Junta Electoral Central prohibeix als mitjans de comunicació difondre sondejos durant els cinc dies anteriors a la cita amb les urnes.