ARTUR MAS, president de la Generalitat en funcions "Qualsevol cosa que jo digui avui, dia de Nadal, amb una assemblea que tindrà lloc diumenge, pot ser interpretada en un sentit o en un altre, potser de manera esbiaixada, i això no ajudarà que simplement la CUP pugui fer la feina que ha de fer i que té dret a fer que és fer la seva reflexió i prendre les seves decisions." CARME FORCADELL, presidenta del Parlament de Catalunya "Jo estic convençuda que acabarem l'any amb president investit." GERARDO PISARELLO primer tinent d'alcalde "No s'ha tingut en compte la veu de més de set milions de persones del conjunt de l'Estat que en aquestes eleccions han demanat que es repecti aquesta plurinacionalitat i, concretament, que es respecti el dret a decidir de la ciutadania de Catalunya sota la forma d'un referendum." GABRIEL RUFIÁN diputat electe d'Esquerra al Congrés "La CUP ha demostrat una enorme responsabilitat i sentit d'Estat en tot aquest procés i estem convençuts que així seguirà. Nosaltres desitgem que al final tothom entengui que ara mateix no va de guanyar cap polític ni cap partit, sinó que va de guanyar un país." ANTONI CASTELLÀ Demòcrates de Catalunya "El mandat del poble de Catalunya tampoc pot esperar. Per tant, estem convençuts que amb responsabilitat i amb codecisió de tothom acabarem tenint un president de la Generalitat amb acord cedint per part de totes les parts."

Carme Forcadell, que participava en l’acte per primera vegada com a presidenta del Parlament, s’ha mostrat “convençuda que acabarem l’any amb president investit”. L’actual president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, s’ha abstingut de pressionar la CUP perquè “això no ajudarà” que “faci la feina que ha de fer” que és reflexionar i “prendre les seves decisions”. Mas també ha remarcat que “mai Catalunya havia tingut tan a prop el somni de llibertat del president Macià” i ha insistit que “el problema d’Espanya és que no reconeix la plurinacionalitat.”

L’acte també ha condensat reaccions al missatge nadalenc de Felip VI, que va apel·lar a “la voluntat d’entesa i l’esperit fraternal”. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pissarello, ha considerat que el discurs del rei va ser “poc sensible amb el mandat ciutadà expressat a les eleccions del 20-D, en què set milions de persones van votar a favor del dret a decidir”. També ha criticat que el monarca esquivés fer una crítica clara a la corrupció.

Més enllà ha anat Gabriel Rufian, d’ERC, que ha considerat que la imatge que va donar el rei és ‘indecent’. Per la seva banda, Antoni Castellà, de Demòcrates de Catalunya, ha assegurat que no va sentir el discurs de Felip VI perquè “és un rei que mai han volgut compartir amb nosaltres”. També ha afirmat que espera que de l’assemblea de la CUP en surti un acord i que, al final, “algú haurà de cedir”.