Aquest dilluns s’ha celebrat una sessió extraordinària del consell plenari de l’Eixample, a petició del grup de Trias per Barcelona, amb un únic punt del dia: definir la ubicació definitiva de l’Escola Entença. Tot i que inicialment l’objectiu era trobar una solució per a aquest centre en el termini de sis mesos, la proposta s’ha transaccionat i finalment s’ha aprovat crear una taula de treball formada per tots els partits polítics del districte, el Consorci d’Educació i la gerència del districte, una proposta que s’ha aprovat per unanimitat.

El solar del carrer de Provença, la primera opció

A la taula de treball, que haurà de donar resposta d’aquí a sis mesos, hi ha una opció prioritària: el solar del carrer de Provença, al costat del Mercat del Ninot. Es tracta d’un espai que fa vuit anys que està en desús i que és propietat de l’Hospital Clínic. El regidor del districte, Jordi Valls, ha reconegut que, ara que s’ha signat el conveni per a la construcció del nou campus de salut als terrenys que actualment ocupen les pistes universitàries de la UB, aquesta possibilitat és més propera.

Tot i així ha dit que no vol “aixecar expectatives que no es poden complir”. Creu que actualment es donen les condicions per intentar arribar a una solució, però “són oportunitats que s’han de treballar”. Ha reconegut que l’hospital mostra “una clara voluntat d’arribar a un acord” però que encara no el tenen i s’ha de treballar. Valls ha agraït a tots els implicats, partits i comunitat educativa de l’Escola Entença, que s’hagin donat aquest marge de sis mesos per fer-ho.

Agraïment del grup de Trias per Barcelona per l’aprovació de la proposició

Biel Figueras, conseller portaveu del grup de TriasxBCN, ha agraït als grups del plenari el suport a la proposició: “Pensem de manera diferent, però fem un exercici i un esforç per anar en una direcció”. També ha donat les gràcies especialment a les famílies de l’escola, que han aguantat aquests vuit anys.

Figueras ha demanat també “no allargar més la situació d’incertesa que les famílies pateixen fa més de vuit anys. Cal trobar solucions ja i hem de treballar a fons, amb esforç i voluntat”.