missa mercè

La decisió de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, de mantenir la missa de la Mercè fora del programa de la Festes de la Mercè ha generat les crítiques de part de l’oposició. Els líders del PP, Daniel Sirera, i de Vox, Gonzalo de Oro, hi han reaccionat en contra a les xarxes. Aquest últim, a més, ha carregat contra la confusió que s’ha generat després que inicialment el programa oficial d’aquest any tornés a incloure la celebració de l’ofici religiós i, després, l’Ajuntament ho atribuís a un “error tècnic”. De fet, el consistori ja ha demanat que la correcció sigui al web i es retiri també a les reimpressions.

La polèmica s’ha obert després que alguns mitjans publiquessin que la missa de la Mercè havia tornat al programa oficial de la Festa Major de Barcelona, després de gairebé una dècada —Ada Colau va suprimir-la del programa l’any 2015. En resposta, el consistori va fer un comunicat en què aclaria que “les celebracions litúrgiques no han d’aparèixer en el programa oficial de les festes d’acord amb la vocació popular i laica“. També detalla que Collboni ho va comunicar per carta a les comunitats religioses que es van adreçar al consistori per demanar que hi aparegués.

L’any passat, l’ofici religiós també va continuar fora del programa oficial, com va instaurar Ada Colau, tot i que l’alcalde Collboni sí que va assistir-hi.

Sirera: “Ens hem lliurat de Colau, però no del sectarisme de Collboni”

El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, remarca en una publicació a la xarxa social X que Barcelona celebra la festa major per la seva patrona, la Mercè, i critica que Collboni no consideri oficial la missa que se celebra en honor seu. “Ens hem lliurat de Colau, però no del sectarisme de Collboni, el seu millor deixeble”, ha etzibat.

De Oro: “Collboni falta al respecte als catòlics i fa el ridícul”

Per la seva banda, Gonzalo de Oro acusa l’alcalde de “faltar al respecte els catòlics” i també de “fer el ridícul” per retirar l’ofici del programa després d’incloure-l’hi. També considera que “menysté la història i els valors de la ciutat”, i condemna que doni “totes les facilitats a altres tradicions” religioses com el ramadà.