Joan Coscubiela s'ha desplaçat avui en tren fins a Vilanova i la Geltrú per reivindicar la millora de Rodalies. El seu pla d'infraestructures ferroviàries preveu 7.000 milions d'euros d'inversió a Catalunya, que haurien de sortir de l'estalvi en noves línies d'alta velocitat. JOAN COSCUBIELA, candidat d'ICV-EUiA Coscubiela també ha criticat el cara a cara d'aquesta nit perquè agreuja, diu, els defectes del sistema electoral bipartidista.

Coscubiela ha demanat un gir radical en la política d’infraestructures ferroviàries, per posar fre al model radial amb centre a Madrid que diu que va imposar el PP i també a la política de “nous rics” que considera que ha aplicat el PSOE. La coalició ecosocialista vol revisar tots els nous projectes de línies de l’AVE a Espanya, que durant els darrers anys ha invertit més de 64.000 milions d’euros en AVE i ara és el segon país del món amb més quilòmetres de tren d’alta velocitat, només superat per la Xina.

Segons Coscubiela, que es basa en l’informe elaborat per l’associació Promoció del Transport Públic (PTP), encara hi ha prop de 30.000 milions d’euros d’inversions pendents per completar la xarxa dibuixada pel Ministeri de Foment, dels quals ICV-EUiA vol treure almenys 7.095 milions per millorar Rodalies i el transport de mercaderies a Catalunya.