(ACN) Mig miler de persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han concentrat aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume per rebutjar la llei d’amnistia. Sota el lema “No a l’amnistia, no a la impunitat”, han mostrat banderes espanyoles i pancartes en contra de la norma i l’independentisme.

Alhora, han carregat contra el president espanyol, Pedro Sánchez, a qui han titllat de “rata traïdora i separatista”. Han considerat que l’amnistia no servirà per millorar la convivència i han vaticinat que quan Puigdemont torni a Catalunya “delinquirà de nou”. Representants de Vox, el PP i Cs a Catalunya, com Ignacio Garriga, Carlos Carrizosa i Lorena Roldán, s’han sumat a la concentració.

La protesta l’han convocat diverses entitats com Catalunya Suma per Espanya, Convivencia Cívica Catalana, la plataforma S’ha Acabat, Parlem Espanyol i Somatemps.

Els ciutadans s’han aplegat davant el Palau de la Generalitat amb banderes espanyoles i diverses pancartes contra la nova llei i a favor de la unitat espanyola. Han proclamat càntics com “Catalunya és Espanya”, “Catalunya no es ven, es defensa” i el ja clàssic “Puigdemont a la presó”. Fins hi tot, s’hi han pogut veure dos ninots de Carles Puigdemont i Pedro Sánchez. El primer, vestit amb la típica indumentària de reclús, amb una samarreta de ratlles, i el segon, amb un nas llarg i de grans dimensions.

Demanen que hi votin en contra

Ángel Escolano, president de Convivencia Cívica Catalana i portaveu de les entitats que s’han sumat a la concentració, ha carregat contra el Govern espanyol per fer una “llei d’amnistia a mida” amb l’únic objectiu de “mantenir-se al poder”. Ha demanat als ciutadans que es mantinguin ferms per “denunciar aquesta impunitat” i ha exigit als diputats del PSOE al Congrés i als dels partits minoritaris que dijous vinent votin amb “consciència” perquè la norma no pugui tirar endavant.

Defensen que Puigdemont tornarà a delinquir

Escolano també ha negat que la nova llei serveixi per “pacificar” i ha recordat que qui voti a favor de l’amnistia serà còmplice dels fets delictius que passaran després. En aquesta línia, ha advertit que “quan Puigdemont torni a malversar, prevaricar i desobeir els tribunals serà culpa d’ell i dels diputats que li hagin donat impunitat”, ha sentenciat.