Façana Ajuntament Barcelona

El Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona s’ha pronunciat sobre el nomenament d’una assessora del govern municipal que era parella de la regidora d’Habitatge, Lucía Martín. El cas el va denunciar el setembre del 2020 el Grup Municipal de Ciutadans. L’òrgan entén que el fet va provocar “un dany al prestigi i imatge pública” de l’Ajuntament, i recomana a l’alcaldia que ho eviti en el futur.

En la resolució, el Comitè diu que, a primera vista, podria haver-hi “un conflicte d’interès” segons el Codi ètic i de conducta de l’Ajuntament perquè el nomenament es va fer en la mateixa tinència d’alcaldia on està adscrita la regidora. I diu que aquest supòsit queda avalat perquè en l’expedient no consta “cap raó ni document” pels quals va ser nomenada.

Tot i això, conclou que no hi ha hagut cap conflicte d’interès perquè el nomenament de personal eventual depèn de l’alcaldessa, Ada Colau, que “no té cap vincle familiar de cap grau” amb la persona que va designar. Ara bé, l’òrgan diu que el cas ha ofert “una imatge reputacional negativa de la institució pública”. La persona en qüestió ja no treballa a l’Ajuntament.

“No es qüestiona el nomenament”

Fonts municipals han respost que el nomenament d’aquesta assessora es va fer seguint el mateix criteri que la resta de personal eventual. A més, asseguren que el Comitè d’Ètica no en qüestiona el nomenament, sinó que assenyala que faltava adjuntar el currículum en l’expedient de contractació. Les mateixes fonts diuen que el document estava penjat al Portal de Transparència com el de tot el personal eventual.

A més, expliquen que per la tasca que tenia encomanada com a assessora de la regidoria de Feminismes, reunia “la preparació i coneixements necessaris i acreditats”.