L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat aquest dijous al matí que se sentiria més còmode governant amb BComú i ERC a l’Ajuntament. En una entrevista a TV3, ha recordat que no ha amagat mai la preferència del PSC per les forces progressistes i ha insistit que això no exclou poder arribar a acords importants amb TriasxBCN.

Collboni ha detallat que amb l’inici de curs polític iniciarà una segona ronda de converses amb els líders municipals en què ha admès que es parlarà tant de pressupostos com d’un eventual acord de govern. Tot i això, l’alcalde insisteix que “la primera prova de foc” serà la negociació dels pressupostos. Els comuns d’Ada Colau insisteixen a vincular comptes i un pacte de govern, mentre que el republicà Ernest Maragall descarta entrar a l’executiu.

Encàrrec a Carme Trilla pel 30 % d’habitatge protegit

A l’entrevista, l’alcalde ha demanat “calma i rigor” pel que fa als canvis que vol introduir en la mesura que obliga a reservar un 30 % d’habitatge protegit en noves construccions i ha remarcat que no la vol eliminar sinó replantejar. Tot plegat després que aquest dimarts la Comissió d’Urbanisme aprovés una proposta de Trias per Barcelona per modificar la norma, amb els vots del PP i el PSC.

Collboni assegura que “és evident” que la mesura no ha funcionat i creu que “quan una cosa no funciona, s’ha de canviar”. L’alcalde ha explicat que ha encarregat a Carme Trilla, experta reconeguda en matèria d’habitatge, que elabori una nova proposta “perquè funcioni”. Un encàrrec amb què Collboni vol enviar un missatge de calma als comuns, a qui creu que revisar aquesta mesura no ha d’afectar un possible acord de govern.