Els sis equips que s’enfronten a la 37a edició de la Copa Amèrica s’han presentat oficialment aquest dijous a la tarda al Race Village, al Moll de la Fusta. Davant d’unes 300 persones, han tingut a tocar el trofeu més antic de la història de l’esport, la Gerra de les Cent Guinees. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, els ha animat: “Estem preparats per navegar junts”, ha dit. I ha destacat que la Copa Amèrica “és molt més que una competició esportiva, també és tecnologia, innovació, amor al mar i innovació”.

Lluís Salvador, president del Port de Barcelona, ha volgut fer un homenatge a totes les persones que han fet possible l’inici de la competició esportiva: “Espero que totes les millores del Port Vell ajudin a fer una millor competició”, ha assegurat. L’alcalde Collboni també ha demanat un aplaudiment per als més de 2.000 voluntaris que “ajuden a fer aquest esdeveniment”. Tots ells han estat seleccionats entre més de 7.000 participants.

L’alcalde demana implicació a la ciutadania

Jaume Collboni ha volgut fer una crida a tots els barcelonins perquè “s’impliquin i visquin amb intensitat tot el que envolta la Copa, com la cultura o la gastronomia”. Unes 60 entitats, institucions i equipaments ofereixen més de 200 activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i d’oci aquests dies. L’Ajuntament ha posat en marxa un projecte cultural per enfortir el vincle de la ciutat amb la Copa Amèrica. Jaume Collboni també considera que la Copa “suposarà la transformació més gran que ha vist Barcelona des de l’any 92”.

Copa Amèrica de vela 2024 a Barcelona: equips participants

Aquests són els sis equips participants: l’Emirates Team New Zealand (Nova Zelanda), l’INEOS Britannia (Regne Unit), l’American Magic (els Estats Units), el Luna Rossa Prada Pirelli (Itàlia), l’Alinghi Red Bull Racing (Suïssa) i l’Orient Express Racing Team (França).

La Copa Amèrica de vela és un dels grans esdeveniments esportius del 2024 a la ciutat de Barcelona. Des del 22 d’agost i fins a finals d’octubre, betevé és la teva referència informativa de tot el que passa aquests dies al front marítim.