enquesta el periodico eleccions municipals 2027 barcelona

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, es mostra decidit a configurar un govern progressista a Barcelona i manté la porta oberta a Esquerra Republicana. En una entrevista a la Cadena SER aquest divendres, l’alcalde ha dit, a més, que no descarta els comuns en aquesta equació i que “l’oferta està sobre la taula”. “Nosaltres mantenim la porta oberta a una majoria progressista”, ha reiterat. Collboni creu que això és “el que ha votat la ciutat de Barcelona” i afirma que una possible entrada dels republicans al govern municipal no tanca la porta als comuns. “És la fórmula que jo defenso”, ha dit.

L’alcalde no ha volgut entrar a valorar la situació interna d’Esquerra Republicana, però creu que “és evident” que aquesta ha influït en què l’entesa i l’acord entre el PSC i el grup municipal de Barcelona “es trunqués”.

“Confiat” de l’acord per a la investidura d’Illa

L’alcalde s’ha mostrat convençut de la “maduresa dels grups de l’Ajuntament” i creu que el que passi a la ciutat, això no ha d’anar necessàriament vinculat als possibles acords al Parlament. “Els acords en una ciutat s’han de fer amb la lògica de la ciutat”. Tot i que reconegut que no “ens podem abstraure” del context polític, creu que són “carpetes separades”. Malgrat tot, Collboni s’ha mostrat “confiat” que hi haurà acord progressista al Parlament i que Illa podrà ser president de la Generalitat. “Si no hi ha acord progressista hi haurà eleccions”, ha vaticinat.