cuina fantasma

(ACN/Redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha suavitzat les condicions per poder instal·lar les anomenades cuines i supermercats fantasma en totes les zones industrials de la ciutat, excepte el 22@. També es flexibilitzen els criteris per a les agències de paqueteria. Fins ara, els súpers fantasma estaven prohibits a tota la ciutat i les cuines només podien obrir a la Zona Franca. Amb els canvis, es busca que cuines industrials i magatzems amb repartiment a domicili puguin obrir també als polígons del Besòs.

El govern de Jaume Collboni ha incorporat aquestes modificacions perquè troba els criteris vigents “massa restrictius”, i vol facilitar la implantació a Barcelona d’activitats vinculades a l’alimentació. Ara bé, garanteix que no s’afecta el dia a dia veïnal, ja que els teixits residencials continuen “blindats”. La Comissió de Govern ha aprovat els canvis de forma inicial a través d’una modificació del Pla urbanístic que va impulsar el govern d’Ada Colau fa un any. Ara s’obre un període d’exposició pública i els canvis s’hauran d’aprovar al plenari.

Les noves condicions

Amb la modificació proposada pel govern socialista actual, els magatzems amb repartiment a domicili sí que podran obrir sempre que ho facin en zones industrials, excepte el 22@ i parcel·les confrontants amb teixits residencials. Pel que fa a les cuines fantasma, els canvis volen facilitar que per exemple cuines industrials per a càterings puguin obrir en totes les zones industrials excepte el 22@, sense condicions de densitat ni distància (fins ara s’havia de respectar una distància mínima de 400 m entre activitats).

En el cas de les agències de paqueteria, el nou document estableix que els locals de més de 400 m² estiguin admesos sense condicions de densitat ni distància en totes les zones industrials, excepte el 22@, ni tampoc en parcel·les confrontants amb teixits residencials. També hi ha canvis en els espais reservats per als repartidors. Les agències més grans de 400 m² hauran de delimitar un espai mínim de 20 m² i una àrea necessària per als repartidors.