El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet una “crida a la calma i a la responsabilitat” després que el candidat d’ERC, Ernest Maragall, l’acusés d’estar “bloquejant la disponibilitat immediata de 500 M € per a Barcelona”. El primer tinent d’alcalde considera que “no s’ha d’acusar ningú”, sinó que cal “continuar amb unes converses molt importants per a Catalunya”.

El líder dels socialistes a Barcelona ha demanat a ERC, i concretament a Ernest Maragall, “que siguin clars” i es posicionin a favor o en contra d’infraestructures com ara l’ampliació de l’aeroport del Prat o del quart cinturó. “És bastant fàcil de respondre, però ja fa massa mesos que ni ERC ni Maragall no acaben d’aclarir la posició“, ha reblat Collboni.

“Hem de fer que la Generalitat inverteixi en infraestructures”

El primer tinent d’alcalde lamenta que “fa massa anys que no s’inverteix en infraestructures a Catalunya”, un fet que atribueix a “les conseqüències del procés”. Tot i això, assegura que “ara tenim els recursos i hem de fer que la Generalitat també inverteixi en les infraestructures del futur”.

Jaume Collboni també ha criticat el govern català per “haver invertit zero euros en els darrers anys” a Barcelona i ha assenyalat ERC: “La responsabilitat, malauradament, és del partit d’Ernest Maragall.”

“Doble mirada” al pla d’usos de l’Eixample

Sobre el conflicte entre el sector comercial i veïnal a l’Eixample pel nou pla d’usos del districte, Collboni és partidari d’un pla d’usos que “eviti la concentració i el monocultiu de bars i restaurants de les zones més tensionades de l’Eixample, però sense que això sigui una excusa per restringir completament de l’activitat comercial de la zona“. És una visió que, segons el candidat del PSC a l’alcaldia, es comparteix entre diversos grups municipals.

Tal com ha explicat Collboni, “cal trobar un punt intermig entre els sectors implicats, aplicant una doble mirada per no ofegar l’activitat econòmica“.