Falta un mes per a l’inici de la Copa Amèrica i Barcelona ja ho té tot llest. L’Ajuntament de Barcelona ha aplegat aquest dimarts tots els treballadors municipals implicats en l’organització de l’esdeveniment esportiu en l’acte “Tot a punt per a la Copa Amèrica”, que s’ha celebrat al World Trade Center.

L’alcalde, Jaume Collboni, ha destacat que la ciutat viurà “la millor edició de la Copa Amèrica, la més oberta, la més innovadora, la més sostenible, participativa, inclusiva i que marcarà la diferència amb el segell propi de Barcelona“.

En la seva intervenció, Collboni també s’ha adreçat al CEO de la Copa Amèrica, Grant Dalton: “La decisió de triar Barcelona va ser encertada, és un valor segur, tenim la força, la il·lusió i, sobretot, la millor gent per fer tot el que ens proposem, ara i en el futur”. Per acabar, ha aplaudit la feina feta pel conjunt de l’organització en l’aspecte més operatiu i també en l’impuls de la Regata Cultural anomenant cada un dels agents implicats.

La Copa Amèrica de vela a Barcelona començarà el 22 d’agost amb les regates preliminars.

La transformació de la façana marítima

El 21 de juliol es va estrenar el nou moll de Mestral, un espai obert a tota la ciutadania i que s’ha de convertir en el pol d’atracció de l’economia blava, amb empreses vinculades al mar i sostenibles amb els ecosistemes que hi viuen. També han acabat els treballs de remodelació de la Marina Port Vell. L’espai es va inaugurar aquest dilluns i permet assumir una vintena d’amarratges per a iots de fins a 70 metres d’eslora.

Des d’aquest cap de setmana, també es pot fer un primer tastet del nou dic de recer. Ja es pot caminar pels 500 metres de passeig que s’hi han instal·lat i, durant la Copa Amèrica, aquesta línia de defensa del port davant els temporals serà també un mirador privilegiat del camp de regates.