L’alcaldessa, Ada Colau, confia que el Mobile World Congress es quedarà a Barcelona i esquiva afrontar-se amb Madrid, just cinc dies després que s’anunciés que la capital espanyola també acollirà el Primavera Sound. “Sempre hi ha interessos polítics a intentar confrontar Barcelona i Madrid, a mi aquí no m’hi han trobat mai i no m’hi trobaran, sincerament”. En una entrevista a RAC1, Colau ha assegurat que no li preocupa que Madrid s’hagi postulat en alguna ocasió per acollir el congrés mundial de mòbils.

L’alcaldessa s’ha mostrat confiada en “les capacitats, el potencial i la fortalesa” de Barcelona i ha remarcat la bona acollida que té la ciutat entre els congressistes. En aquest sentit, ha afirmat que “no ens hem de definir en contraposició ni en conflicte amb cap altra ciutat, sinó que hem de creure en nosaltres mateixos, hem de tenir orgull de ciutat i confiar-hi”.

Optimista per la renovació del MWC

El contracte del Mobile s’acaba el 2024. Colau s’ha mostrat convençuda que seguirà: “Si mirem relació entre la ciutat i el MWC, només hi ha motius per a l’optimisme“. Tot i que ha remarcat que les converses encara no han començat, ha assegurat que, quan arribi moment, “les converses es produiran” i ha concretat que es farà “amb discreció”. L’alcaldessa ha remarcat la bona sintonia que ha dit que hi ha entre els organitzadors, la GSMA, i les institucions d’aquí, que afirma que “ha estat sempre excel·lent, fins i tot en moments complicats”.

5 novetats del Mobile que no et pots perdre