La líder de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha reclamat al síndic de greuges, David Bondia, que actuï d’ofici per garantir que les escoles de la ciutat compleixen una sentència del TSJC que fixa un 25 % de classes en castellà. A finals de novembre, el Tribunal Suprem va rebutjar un recurs de la Generalitat de Catalunya contra aquesta sentència del 2020, que és ferma.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en una compareixença a finals de novembre, va defensar el model d’immersió lingüística a Catalunya i va dir que se seguirà aplicant la llei d’educació catalana. Per això, Guilarte ha mostrat preocupació per “la rebel·lia” del govern català en el compliment d’aquesta sentència, actitud a la qual ha sumat també el govern d’Ada Colau.

Volem que el síndic garanteixi aquest 25 % i el compliment de la sentència. Esperem que el govern municipal compleixi també a Barcelona
Luz Guilarte, presidenta del Grup Municipal de Cs

Després que recentment, en una altra sentència, el TSJC hagi obligat una escola de Canet de Mar (el Maresme) a fer un 25 % de classes en castellà, la líder municipal de Ciutadans ha instat el síndic Bondia a defensar les famílies que vulguin rebre l’educació en dues llengües i que es puguin sentir “assenyalades pel nacionalisme i els seus socis populistes”.