El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de pactar “amb els grups de la dreta” la modificació de l’ordenança de terrasses per regular les ampliacions que s’han fet en calçada. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha anunciat que hi votaran en contra i ha recriminat als comuns que hagin fet “un gir de 180 graus” i consolidar “les 1.400 terrasses provisionals” que es van ampliar per la pandèmia.

Si l’ordenança s’aprova serà amb els grups de la dreta i hi haurà un gir de guió dels comuns amb les terrasses
Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC

Aquest dimarts, la Comissió d’Urbanisme debatrà la modificació de l’ordenança abans que el ple del 23 de desembre l’aprovi de forma definitiva. Esquerra ha demanat al govern municipal que retiri el punt perquè “no hi ha hagut diàleg”. ERC va demanar treure de la vorera les taules guanyades en calçada, però segons ha explicat Coronas, l’executiu de Colau no els ha acceptat la petició.

“Posar ordre al caos”

El portaveu d’ERC ha recordat que la FAVB també va esmenar l’ordenança de terrasses perquè hi veu una barra lliure i va denunciar que serà compatible tenir terrassa alhora a la vorera i a la calçada. Coronas ha reclamat al govern de Colau que es garanteixin les inspeccions a les terrasses per “posar ordre al caos”, que es controlin el nivell de soroll permès i els horaris i que es denegui la renovació de la llicència als locals que n’hagin incomplert les condicions.