L’Ajuntament de Barcelona ha bloquejat la construcció d’unes pistes de pàdel al passeig de la Zona Franca, al barri de la Marina de Port, per risc que provoquin massa molèsties per soroll. Des del març d’aquest 2024 que el consistori manté en un punt mort els plans de la promotora FOI Investments, que vol construir un gran complex esportiu amb pistes de pàdel a l’aire lliure, entre els números 68 i 80 del passeig de la Zona Franca.

La raó d’haver suspès els tràmits urbanístics per poder construir les pistes de pàdel és que el Departament d’Avaluació i Gestió Ambiental de l’Ajuntament demana simulacions i mesuraments acústics nous a l’empresa promotora després que s’hi detectessin deficiències; així ho han explicat fonts municipals a betevé. Hi ha la circumstància que a l’illa on es volen construir les pistes de pàdel també hi ha un bloc d’habitatges i un centre sociosanitari, la Clínica Sant Antoni.

Els veïns reclamen que com a “contrapartida” es facin zones verdes

El coordinador de la Marina Viva, Dani Fernández, veu de bon ull qualsevol projecte que tingui a veure amb la transformació del barri. Ara bé, assegura que les pistes tenen un “impacte sonor molt gran i això dificulta la convivència amb els veïns”. Una de les demandes que fa l’entitat a l’Ajuntament és que modifiqui el projecte fins que s’adapti a unes “condicions adequades”. Fernández explica que, com a contrapartida a l’execució d’aquestes pistes privades, es facin zones verdes al recinte obertes a tothom.