JOSÉ BLANCO, ministre de Foment "En el próximo consejo de administración de Adif, en el mes de diciembre, vamos a proceder a licitar las obras de la estación de alta velocidad de la Sagrera por un importe de 677 millones de euros. Y quiero anunciar también que, a petición del gobierno de Catalunya, de su consejero y del Ayuntamiento de Barcelona, he tomado la decisión de encargar un estudio de viabilidad para conectar el AVE con el aeropuerto del Prat."

El nou conveni entre entre el Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per finançar l’estació intermodal substitueix el del 2002. Preveu que les administracions financin l’estació, però deixa per a una segona fase els acabats de l’edifici, que es pagaran amb les plusvàlues que s’obtinguin de la urbanització dels entorns o d’altres zones de la ciutat. La licitació de les obres ja té data, el 22 de desembre.

Per part de l’Ajuntament, el conveni ha estat aprovat avui mateix al ple. El govern municipal l’ha tirat endavant amb el suport d’ERC, mentre que CiU i PP hi han votat en contra.

Blanco també va anunciar la construcció d’un nou túnel ferroviari d’accés a Barcelona que s’allargarà per tota l’avinguda Diagonal. L’objectiu és descongestionar el pas de trens per l’estació de Sants.