La proposta del PSC per regular l’accés de l’oposició als informes que encarrega el govern municipal arriba després de la polèmica sobre el sentit i la utilitat dels 1,4 milions d’euros que s’hi van gastar l’any 2008. CiU i PP han qualificat d'”inútils” bona part d’aquests informes, que segons les seves xifres van costar 13,3 milions d’euros. El tercer tinent d’alcalde, Jordi William Carnes, ha explicat que l’oposició suma els informes i els treballs tècnics i que, en tot cas, aquest capítol es reduirà l’any que vé a 6,9 milions d’euros.

L’elecció directa dels consellers de districte és una vella reivindicació del consistori barceloní que mai s’ha posat en pràctica perquè el Parlament de Catalunya no ho ha legislat. Els partits haurien de presentar llistes obertes perquè els votants de cada zona triïn els membres del Consell de Districte. ERC vol que això s’apliqui ja a les eleccions municipals del 2011. L’alcalde, Jordi Hereu, que la idea entra dins la seva aposta per la Barcelona dels barris, amb uns districtes dotats de dimensió política.

El ple d’avui es pronunciarà -a instàncies de CiU- sobre el corredor ferroviari del Mediterrani i també sobre la proposta del PP per modificar l’Ordenança de circulació introduint-hi els carrils “bus-moto-taxi”.