Finca Gran Via 534 que l'Hospital Clínic es vol vendre

El Grup Municipal de Barcelona en Comú insta el govern municipal a comprar els 55 pisos propietat de l’Hospital Clínic que han sortit a subhasta aquest dimarts. Només dues de les cinc finques en qüestió han rebut ofertes de compra per part de privats. Davant d’aquesta situació, la portaveu de la formació, Janet Sanz, diu que “Collboni ja no té excusa”.

Es tracta d’afegir cinc edificis al parc d’habitatge públic i evitar l’alt risc d’expulsió de més de 100 llogateres”
Janet Sanz, portaveu del Grup Municipal de Barcelona en Comú

Sanz recorda que en les comissions de setembre, a proposta dels comuns, es va aprovar amb el vot favorable del PSC i ERC comprar aquests pisos mitjançant tanteig i retracte. Els pisos del Clínic es troben en zones tensionades de Barcelona, com l’Eixample, Gràcia i el Poble-sec.

Cinc finques: 13 milions d’euros

Els comuns expliquen que el cost total de les cinc finques ronda els 13 milions d’euros i apunten que “està molt per sota dels 27 milions disponibles per a la compra d’edificis que va anunciar fa unes setmanes el Comissionat d’Habitatge i un 42 % més baix que el preu de mercat”. Sanz defensa aplicar el dret a tanteig i retracte que té l’Ajuntament per sumar els 55 pisos al parc públic d’habitatge i “protegir les veïnes d’especuladors i lobbies”.

La Ajuntament, la Generalitat i el Clínic valoraran la situació

En aquest sentit, tant l’Hospital Clínic com el consistori han afirmat en les darreres setmanes que hi ha hagut contactes per abordar la possibilitat de la compra per tanteig i retracte. Per la seva banda, l’Ajuntament ja va dir que estudiarà la possibilitat d’exercir aquest dret sempre que es compleixin les condicions per fer-ho. Amb tot, representants de l’Ajuntament, la Generalitat i el mateix hospital tenen previst reunir-se per valorar els resultats de la subhasta.