La Marina de Port tindrà el primer espai públic de la ciutat amb un nom que donarà visibilitat a la comunitat LGTBIQ+. Serà la plaça de l’Orgull i s’ubicarà davant de l’oficina d’atenció ciutadana situada al passeig de la Zona Franca, 189. La proposta la van fer les entitats de la Taula de Dones de la Marina fa dos anys i, després de ser aprovada per la Ponència de Nomenclàtor, l’ha ratificat recentment el districte de Sants-Montjuïc.

La Taula de Dones de la Marina és un espai de participació veïnal i comunitari creat per donar visibilitat a la situació de desigualtat que tenen les dones i ser un espai de reflexió i sensibilització. La proposta de la plaça de l’Orgull la va impulsar aquest col·lectiu el 2020 coordinant el primer Dia de l’Orgull al barri. Hi han donat suport des de llavors altres entitats de la Marina com la Fundació Mans a les Mans, el Memorial Democràtic dels Treballadors de Seat, l’Ateneu Popular la Marina Zona Franca, la Biblioteca Francesc Candel, el Casal de Barri la Vinya, el Centre Cívic la Cadena i l’Escola el Polvorí.

L’objectiu de la proposta vol ser convertir aquest espai de la Marina de Port, fins ara sense nom, en un símbol contra les diferències per raó de gènere i orientació sexual. El nom de plaça de l’Orgull es va presentar al darrer consell plenari de Sants-Montjuïc i va rebre el suport de tots els grups municipals excepte Valents, que es va abstenir.