(Agències) Un diagnòstic de l’Ajuntament de Barcelona ha detectat que els caixers a la via pública es van reduir en un 40 % entre el 2018 i el 2021, i que hi ha 18.722 persones més grans de 75 anys que el 2018 disposaven d’un caixer a menys de cinc minuts a peu i el 2021, no.
La regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha explicat a la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament d’aquest dimecres que han identificat zones de la ciutat sense caixers i han traslladat a les entitats bancàries la possibilitat d’instal·lar-los en edificis públics, entre algunes de les mesures que el consistori estudia.
Tot i això, Ballarín ha avançat que no han tingut “massa receptivitat” per part de les entitats bancàries. La posició del consistori és que aquest és un servei que forma part de l’activitat d’aquestes entitats i que no s’ha de pagar la instal·lació d’aquests caixers amb recursos públics.
Barris de la ciutat sense cap caixer
La desaparició de gairebé la meitat de les oficines bancàries de la ciutat en els darrers anys ha fet que en alguns barris els clients quedin descoberts i sense cap opció propera. És el que els ha passat als veïns de la Trinitat Nova, que des de finals de maig s’han de desplaçar a les oficines més properes, a la Prosperitat o les Roquetes. A la Barceloneta, per exemple, no tenen cap caixer de CaixaBank a tot el barri; a Sant Martí, en canvi, no n’hi ha del Banc de Sabadell.