Els balls i la música tradicional de la cultura maori s’han fet sentir a l’Ajuntament de Barcelona. L’alcalde Jaume Collboni ha rebut aquest divendres al grup cultural Ngāti Whātua Ōrākei, que és a la ciutat per donar suport a l’equip de Nova Zelanda a la Copa Amèrica. Allà, no han interpretat la tradicional haka que és habitual als partits de rugbi de la selecció neozelandesa, sinó una waiata, una cançó tradicional maori, més melòdica. Una trobada que s’ha produït poc abans que comencés el ple municipal que aborda el debat sobre els lloguers temporals i la denúncia de frau de la Copa Amèrica.

Ple municipal de setembre
La sessió aborda els lloguers temporals i la Copa Amèrica, a debat

Reconeixement als pobles indígenes

En la recepció, el grup neozelandès ha ofert un regal a la ciutat “en senyal de respecte i agraïment”. L’alcalde els ha lliurat la B de Barcelona. Durant la seva intervenció, Collboni ha ressaltat que “el llegat de la Copa Amèrica també és la trobada fraternal de cultures diferents”.

De la seva banda, el representant de la delegació maori, Graham Tipene, que ha intervingut en llengua maori i ha fet un reconeixement als pobles indígenes de Nova Zelanda. A l’acte també han assistit, entre d’altres, el CEO de la Copa Amèrica, Grant Dalton; la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, Maria Eugènia Gay; el regidor d’Esports, David Escude; la gerent municipal Laia Claverol i la gerent de l’Institut Barcelona Esports, Susana Closa.

Què vols saber de la Copa Amèrica 2024 Barcelona?