forat bomba Gaza

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 500.000 euros a finançar projectes d’ajuda humanitària a Gaza, el Sudan i països veïns com el Sudan del Sud, el Txad, Etiòpia, la República Centreafricana i Uganda. Segons ha informat el consistori a través d’un comunicat, aquesta subvenció extraordinària s’ha activat davant d’una de les pitjors crisis humanitàries i per fer front a la vulneració de drets humans que s’està duent a terme en aquests territoris.

Gaza, una prioritat per a l’Ajuntament

Aquesta no és la primera vegada que el consistori envia ajuda humanitària a Gaza arran dels bombardejos d’Israel. Actualment, hi ha en marxa un projecte per a la distribució de productes alimentaris bàsics, al qual la ciutat ha aportat 300.000 euros amb subvencions extraordinàries. Aquest 2024, el govern municipal s’ha compromès a doblar les aportacions econòmiques ordinàries fins als 190.000 euros anuals a través de l’Agència de les Nacions Unides.

Ajuda humanitària al Sudan

El consistori també enviarà ajuda humanitària al Sudan, on segons les Nacions Unides hi ha cinc milions de persones en situació d’emergència per fam. A més s’estima que, des que va esclatar el conflicte al Sudan, prop de nou milions de persones han abandonat les seves llars. La majoria s’han desplaçat a altres zones del país, però 1,8 milions de ciutadans han fugit als països veïns del Sudan del Sud, el Txad, Egipte, Etiòpia i la República Centreafricana.