pisos Besòs rehabilitació

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU) i el Gremi de Constructors de Barcelona i Comarques, ha signat un conveni per potenciar les actuacions del Programa de regeneració urbana en edificis i teixits urbans quan hi ha situacions de degradació dels requisits bàsics de funcionalitat.

La signatura s’ha fet a través de la figura dels agents i gestors de la rehabilitació de la ciutat i inclou la creació d’una borsa de constructors per facilitar l’accés a la ciutadania a programes d’ajuts públics per a rehabilitacions. Aquestes empreses actuarien com a gestors de la rehabilitació i també podrien fer tasques de seguiment i gestió mitjançant mecanismes de cessió de drets de cobrament, accedir al finançament, elaborar documentació i projectes tècnics i altres actuacions necessàries per al desenvolupament de les actuacions de rehabilitació o millora.

Una vigència de dos anys

L’acord s’emmarca en els ajuts Next Generation i serà vigent fins al 30 de juny del 2026. Ha estat signat per la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament i presidenta de l’IMU, Laia Bonet, i pel president del Gremi de Constructors de Barcelona i Comarques, Josep Antoni Martínez. Bonet, per la seva banda, ha afirmat que l’acord és “un pas endavant molt important que permetrà fer un salt d’escala en la rehabilitació d’habitatges a la ciutat”.